De app die chaos te lijf gaat

adhd volwassenen to doDe app ADD8 moet ADHD-ers, ADD-ers en andere verwarde geesten helpen om orde in de chaos te scheppen. Sinds kort voor 3,99 euro te koop in de App Store van Apple en de Android Market.

De applicatie ADD8 is speciaal ontwikkeld voor volwassenen met ADHD of ADD. De tool omvat verschillende handvaten om dingen gedaan te krijgen. Zo hakt ADD8 ingestelde taken in de agenda op in momenten van concentratie en rust. Dus bijvoorbeeld: tien minuten werken versus vijf minuten rust. En herinnert prompt ook nog aan de gewenste eindtijd.

Bij het vooruitschuiven van een taak, komt ADD8 op de proppen met de voor- en nadelen van het uitstellen van het item op de to do-lijst. De applicatie helpt ook bij het erin krijgen van een gewenste routine. Denk aan: het controleren van je agenda op een vast moment op de dag. Of het wekelijks bellen van je moeder.

En dan is er nog de escape-knop: STOP. Eenmaal ingedrukt stelt ADD8 een rijtje vragen om de gedachten op orde te krijgen en inzicht te geven in de nog te klaren klusjes. Als klap op de vuurpijl helpt ADD8 ook nog mee onthouden waar snel te verliezen zaken als je portemonnee en sleutels zich ophouden.

Tja. Handig? Of geldklopperij?

Over Danitsja Koster

Comments

 1. Geldklopperij.

 2. Wat een onzin.
  Ik heb nu een medicijnen-app omdat ik ivm enkel infecties plus chronische luchtwegproblemen nu opeens op 7 tijdstippen per dag verschillende medicijnen moet nemen. Dat is tijdelijk en ik kan maar niet aan het schema wennen. Dus app ingesteld. Die geeft een seintje, maar als ik op dat moment met iets anders bezig ben en de medicijnen 2 minuten uitstel, ben ik ze alweer vergeten. De repeteerfunctie in de app heeft hetzelfde effect. Nu dwing ik mezelf dus om meteen te reageren, want ik vind dat die medicijnen écht nodig zijn.

  Als ik vind dat iets echt hard nodig is, dan doe ik het. Of als me dat niet zomaar lukt, dan zoek ik ad hoc naar hulpmiddeltjes om het te kunnen doen, zoals de genoemde medicijnen-app. Waarom ad hoc? Omdat ik op dat moment ten volle overtuigd ben dat het moet / dat ik het wil / dat het gebeurt. Als een persoon, een agenda, een app of wat dan ook mij van buitenaf vertelt dat het tijd is om iets te doen, is dat niet iets dat van mijzelf uitgaat. Ik ben er dan ook niet van overtuigd en ik vind 100.000 dingen belangrijker om eerst nog te doen, voordat ik aan de door de app opgelegde taak zal beginnen. Daar begin ik sowieso niet aan, want die ben ik tegen die tijd allang weer vergeten.

  En de ingebouwde rust-timer? Laat me niet lachen. Ik weet dat die rust nodig is, maar als ik bezig ben, wil ik die rust niet. Dan wil ik eerst nog dit, dan nog dat. Rusten kan ik later genoeg, tussen 6 plankjes.

  Kortom: een heel lang verhaal om dat ene woord van Anton te ondersteunen: geldklopperij.

 3. Conquistador zegt

  Ik zou me kunnen voorstellen dat de app kan helpen bij het maken en vooral volhouden van een dagstructuur.

  Voor medicijnen heb ik alarmpjes op mijn mobiel en tablet en dat werkt meestal. Behalve als ik uit mijn routine ben.

  We zijn ook niet te stoppen bij alles wat we willen/moeten/mogen van onszelf.
  Gevolg is dat de chaos in je hoofd de hersenpan uitspringt.

  Zo’n app lijkt me irritant als je net met iets bezig bent, maar ik zie wel het nut van iets dat probeert om de boel op de rails te houden, zodat je niet als een kip zonder kop blijft ronddenderen.

  Maar kan me ook voorstellen dat je de app gewoon afzet en gewoon weer verder gaat met wat je aan het doen was.

  Een gratis versie, zodat je kunt proberen of het kan werken voor jou, zou geen gek idee zijn.

 4. Lijkt mij wel handig eigenlijk. Vooral het instellen van dagelijkse routines en het opsplitsen van activiteiten in rust en werkmomenten zou mij kunnen helpen, denk ik. Ga de app aanschaffen, denk ik. Is het proberen waard, hoop ik… 🙂

  • Hoi Rinus,
   Ik ben benieuwd of jij de app nog hebt aangeschaft en zoja wat jouw ervaringen zijn.
   Hoe kijk jij trouwens aan tegen het gebruik van veel tekst in een dergelijke app?

 5. Een echte ADHD of ADD er vergeet simpelweg dit te gebruiken, net als dat ze vergeten op het planbord te kijken. daarbij zijn ze erg egocentrisch ingesteld dus als iets niet hen direct iets opleverd is het snel vergeten uit de prioriteiten lijst of wordt uitgesteld. een adhd komt pas in actie wanneer het hem iets oplevert. Hem/haar leren dat hij zelf verantwoordelijk is voor wat hij doet of zegt is de enige manier, en helaas leidt dat tot vele erg vervelende zaken, die dan helaas vaak weer door partner of pappie/mammie worden opgelost. let wel dit kan alleen als er geen kinderen en hun veiligheid en welbevinden aanwezig zijn.

  In dat geval zal je als partner hoe dan ook overbelast worden en zoals eerder gezegd kan je dan beter maken dat je wegkomt en hopen dat je geen gedeeld voogdij hebt zodat je grip hebt op het welbevinden van je kinderen. heb zo medelijden met al die kids die bij gestoorde vaders zitten en psycisch mishandeld worden vanwege een aandoening van de pa. En voor de buitenwereld is er niets aan de hand want een 45 minuten zijn best doen is prima te doen. mocht hij door de mand vallen naa aantal sessie psych dan is het gewoon een zak en komt hij niet meer opdagen bij behandeling. Nee ADHd is wel degelijk een ernstige aandoening die schadelijk is voor de directe omgeving

  • Sandra, ik lees wat opgekropte frustraties hier. Erg spijtig dat je droomvent in werkelijkheid een gevaarlijke egocentrische adhd’er blijkt te zijn! Wat een klootzak dat hij jou leuk durft te vinden! Eigenlijk moeten ze al die nare adhd’ers opsluiten! Dan kunnen ze geen sociale contacten meer aangaan en kunnen ze nooit meer iemand kwetsen, the basterds! Gelukkig is deze vervelende periode nu voorbij en heb je weer wat rust aan je hoofd, fijn voor jou meid 😉

  • Beste Sandra.

   Wat lijkt het me zwaar om jou te zijn. Hopelijk gaat het nu beter, want wat een onzin sla je uit.
   1. Waarom ben jij hier op deze site als adhd hater? Waarom kom je in godsnaam je hart luchten bij de hele groep adhd ers om ze te vertellen wat ze allemaal zijn.
   2. Je denkt dat je alles weet. Maar alles wat je zegt is ontzettend kortzichtig en dom. ADHD is een verzamelnaam voor alle vormen. Inclusief ADD. Doe je huiswerk voordat je de wijsneus uit gaat hangen.
   3. Iedereen op het forum komt intelligenter over dan jij. En is ook een stuk minder egocentrisch. Wij gaan allemaal in op jouw zielig, haatvol betoogje. Je wilt aandacht en zielig gevonden worden/begrip. Ga hulp zoeken. Als je slim genoeg bent dan ga je er zelf aan werken. Hoe ver kom je met deze sneue berichten? Ben je nu gelukkiger? Minder gefrustreerd? Nee? Dan moet je misschien iets anders proberen! Misschien is de app wel iets voor jou.
   4. Ooit gehoord van self fulfilling prophecy en de omgekeerde causale relatie tussen cognitie en gedrag? Ik verwacht van niet. Dus ik zal het je eens zo gemakkelijk mogelijk uitleggen. Als adhd-ers hun hele leven lang al irritant, ongeduldig, vervelend worden genoemd. Dan gaan ze zich er ook naar gedragen. Andere mensen plakken er een agressief label op en voilà dan worden kinderen agressief. Dit is vast moeilijk te begrijpen en aan te nemen voor je. Je denkt toch alles beter te weten.
   5. Grappig ook dat je denkt dat alle adhd-ers klootzakken zijn omdat ze net toevallig allemaal in jouw omgeving zo zijn. Misschien ben jíj gewoon veel te overgevoelig en trek je je alles persoonlijk aan. Zo labiel kom je iig wel over. Ik leg mijn vrienden en familie vaak uit dat als ik ineens wegval of iets vergeet, of ze dat willen proberen niet persoonlijk aan te trekken. Dat neemt niet weg dat ik me heel rot voel voor ze en wring me door allerlei bochten om het zo goed mogelijk te verbergen en goed te maken of te verbeteren door nog meer wekkers te zetten dan ik nu al doe. Ik denk altijd aan ze en doe er altijd iets mee. Helaas deden de andere non-adhd er partners in mijn relaties juist weinig.
   6. Zou je niet willen doen alsof je wetenschappelijk onderzoek kan interpreteren? Een correlatie betekent niet meteen een causale correlatie. Ook moeten er heel veel andere factoren bij gemeten worden. O.a. Opvoeding en de rest van hun jeugd. En zie punt 4. Als mensen zoals jij nu eens niet zo dom, haatdragend, aandachtssnakkend en sneu waren met hun kop in het zand een beetje zitten koken… Maar gewoon begripvoller zouden zijn, dan zijn andere mensen (adhd-ers) ook begripvoller voor jou. Mijn directe omgeving en ik werken heel goed samen hierin. Ik werk er intensief aan voor hen en zij voor mij. Jammer voor je als dat bij jou niet zo het geval is.

   Maarja.. Misschien moet ik na de acceptatie van mijn add/adhd combi (ja sandra, die heb je ook..), ook werken aan het accepteren van mensen die zo egocentrisch zijn en denken hun problemen op te lossen door haat te dragen naar een hele groep. Mensen die te kortzichtig zijn en/of cognitief incapabel zijn om verder te denken dan hun eigen ervaringen en standpunten.

   Er zijn dingen die je kúnt veranderen (je eigen gedrag, therapie zoeken, andere aanpak van je man of weggaan bij de man) en dingen die je níet kunt veranderen, zoals bepaalde ADHD kenmerken en laksheid/agressiviteit van je man bijvoorbeeld. Ik kan je nog iets vertellen.. Er zijn ook gewoon mannen zo, zonder ADHD ;). Genoeg. En vrouwen ook!

   Als jij pijn hebt, ga dat ergens anders bespreken of ga het leren anders te uiten. Door anderen te gaan beledigen ben je echt tot het aller allerlaagste level gedaald. Ik ben niet egocentrisch, zit in therapie om eens aan mezelf te durven denken. En werk zo goed mogelijk aan de relaties die ik in mijn directe omgeving heb met familie en vrienden. Wat ik in een aantal dingen tekortschiet zoals op tijd komen of dingen onthouden, dat compenseer ik door ze weer extra liefde te geven of ze te helpen. En zij zijn ook echt niet perfect hoor! Ik accepteer hen ook.

   Ga ajb hulp zoeken. Je bent agressief, emotioneel en erg irrationeel. Het zijn mensen zoals JIJ waar ik altijd agressief van word. Verder eigenlijk niet. Alleen hier van. Actie-reactie he. Je lokt gewoon ruzie uit. Hopelijk DOE je iets. Hier schiet niemand iets mee op he.

   • Sidenote: In jouw geval kan je de adhd kenmerken van je man niet veranderen. Er zijn heel veel adhd patienten die er wel heel hard voor willen werken om hier zo goed mogelijk mee om te leren gaan.

  • Je verwart NPD met ADHD.

  • Ik heb zelf add en vind (erg om te zeggen) jou bevindingen wel waar.. heb ook een dochter met add en ervaar het dus van 2 kanten. Ex heb ik ook maar daar is geen contact mee. Ik vergeet idd om apps te gebruiken en ook om op een plan bord te kijkenof briefjes. En niet helpen als moeder zijnde… dan gebeurd er ook echt niks tenzei het idd in haar ogen nodig is. Het probleem is dat het niet express gebeurd. En ik raak idd overspannen/overprikkeld door mijn eigen probleem en van mn mijn dochter.

 6. Frank Weers zegt

  Het moet me toch even van het hart dat ik de reacties hierboven erg kort door de bocht en absoluut ongenuanceerd vind. De betreffende app is mij al enkele weken geleden aangeraden door mijn (GZ-geristreerd) psychologe, waar ik al bijna twee jaar therapie volg om om te leren gaan met de gevolgen van ADD. Ik heb de hele range aan medicatie voor/tegen ADD doorlopen en medicatie blijkt voor mij niet de goede weg te zijn. Integendeel zelfs. Wat wel absoluut uitweg en soelaas voor mij biedt is op ADD/ADHD gerichte cognitieve gedragstherapie.

  Deze therapievorm wordt wereldwijd succesvol toegepast bij ADD en ADHD. Als ik dan kijk naar de functies van bovengenoemde app, dan sluiten deze haarfijn aan op deze vorm van therapie. Ik vind het dan ook absoluut onjuist om hier ongenuanceerde kreten te roepen als geldklopperij. Gezien mijn persoonlijke uiterst positieve ervaringen met ADD-gerichte gedragstherapie, kan ik na inmiddels wekenlang gebruik te maken van deze app alleen maar concluderen dat de makers ervan heel goed zijn onderlegd op het gebied van ADD en ADHD en juist heel goed weten waar ze het over hebben.

  Ik had naar aanleiding van mijn therapie eerder zelf op mijn Ipad met andere apps die eigenlijk voor iets anders bedoeld zijn, wat hulpmiddeltjes “geknutseld” om de technieken die ik leer in de therapie te ondersteunen. De app ADD8 biedt mij echter alles wat ik nodig heb. Wie niet op de hoogte is van het belang van cognitieve therapie om om te leren gaan met de gevolgen van ADD/ADHD raad ik aan, op Google eens de woorden “cognitieve therapie” en ADHD eens in te tikken.

  Ik vind het jammer dat mensen waarvoor deze app (net zoals bij mij) hulp zou kunnen bieden, zich misschien onnodig af zouden af laten schrikken. door de ongenuanceeerde opmerkingen op deze pagina. Ik begrijp en weet dat er allerlei wegen zijn die het leven met ADD/ADHD eenvoudiger kunnen maken. Wat voor de een werkt, werkt absoluut niet voor de ander (zoals veel mensen baat vinden bij medicatie, maar medicatie de problemen voor mij alleen maar erger maakt). Ik vind het echter niet passen om een bepaalde aanpak die je persoonlijk niet kent zonder meer en ongenuanceerd te verwerpen of af te kraken. Zoals gezegd, omdat ik het jammer vind dat mensen die hulp zoeken voor hun ADD/ADHD door ongenuanceeerde opmerkingen als hierboven zich misschien af zouden kunnen laten schrikken en daardoor een aanpak mislopen die voor hen misschien verlichting zou kunnen brengen.
  Ik vind het in dit kader ook niet juist dat de schrijver van bovenstaand artikel in het door mij doorgaans gewaardeerde ADHdition, zich kennelijk niet goed geïnformeerd heeft over verschillende vormen van aanpak bij ADD/ADHD, gezien zijn laatste ongenuanceerde zin “Tja handig, of geldklopperij?”

  Misschien een klein aandachtspuntje voor de makers van ADD8 om onnodig (en onverdiend!) negatieve reacties als hierboven te voorkomen. Wellicht is het handig in de beschrijving duidelijk aan te geven dat de app op bekende cognitieve therapieën is gebaseerd en daar een aanvulling op vormt, en dus geen tovermiddel is maar een stuk eigen inbreng en inzet vereist. Helaas lees ik dat laatste op fora voor ADD en ADHD te vaak, dat mensen op zoek zijn naar tovermiddelen (zoals medicatie) om het gevolgen van ADD en ADHD passief te onderdrukken en niet bereid zijn daar ook zelf daar de nodige energie in te steken.

 7. Frank, ik lees nu pas jouw bericht. Ik riep ook heel hard “geldklopperij”, maar naar aanleiding van jouw verhaal ben ik bereid om me er wat meer in te verdiepen. Misschien was ik inderdaad voorbarig. Ik kwam in mijn eigen vergelijking niet verder dat de door mij gebruikte medicijnen app. en wellicht is de hier omschreven app toch een stuk beter en uitgebreider. Ik ga het eens bekijken.

  • hoi manjo, nu ik vond je berichtje echt heerlijk om te lezen hoor, lekker autonoom. ik had het niet willen missen, dius vindt het zeker niet negatief. groet birgitte

 8. Moet me toch even van het hart dat dit dus wederom een site is waar weer alles eenzijdig van 1 kant wordt bekeken. ik beweer niet dat alle mensen met ADHD klootzakken zijn of in en in slecht. Absoluut niet. Maar ik ben er nog nooit een tegen gekomen die als je ze beter leert kennen niet in eertse instantie vooral aan zichzelf denken in de praktijk dan he? In hun hoofd ja daar zijn ze wel veel bezig met jou en allerlei zaken, echter in daden lijkt het vaak het tegenovergestelde, en ik ken er toch velen. Helaas pindakaas het is geen relatiemateriaal, tenminste als je een gezonde relatie wilt dan, En inderdaad als de liefde groot is dan kun je een hoop hebben, maar helaas zijn er velen die de drang naar het steeds willen opzoeken van de grenzen niet kunnen laten. en die grenzen opzoeken kan alles betekenen op elk vlak ligt er maar net aan waar ze de grootste interesse hebben liggen. Ieder zijn keus wat betreft relatie, maar als je het van te voren weet dat diegene met je wie je gaat ADHd heeft, zou ik toch echt even langer nadenken over wat je wilt voordat je verder gaat. De theorie hier op internet en de daadwerkelijk dagelijkse praktijk is echt heel anders. Zeker als er kinderen komen waarbij de dagelijkse rust en structuur en vooral niet vergeten “verantwoordelijkheid” die bij het krijgen van kinderen hoort nou niet echt iets is waar ze van nature goed mee kunnen omgaan. Leuk natuurlijk al die trucjes om er mee te leren omgaan, DEZE worden theoretisch allemaal zou mooi beschreven en gepredikt door mensen die geen ADHD hebben en vaak ook niet eens in de directe omgeving dagelijks daar mee te maken hebben. Daarbij ben ik niet gescheiden en nog steeds getrouwd met een ADHDér en ik kan je vertellen dat het achteraf gezien totaal nutteloze energie is geweest van mijn kant. Wat trouwens niet wil zeggen dat mijn partner slecht is ofzo, gewoon geen goed relatiemateriaal. Helaas ziet hij dat anders. Het spijt me dat er hier mensen zijn die zich gekwetst voelen door mijn bericht. misschien kunnen die mensen eens bij zichzelf nagaan hoeveel mensen ze in hun leven hebben gekwets met hun gedrag en bij hoevelen ze er later op terug zijn gekomen met een goed verhaal waarbij ze ook de verantwoordelijkheid hebben genomen voor dinegn die zijn gebeurd zonder zich te verschuilen achter, ik heb ADHd of wat dan ook. Je daden zijn nog altijd je eigen verantwoordelijkheid ongeacht wat je hebt. zoniet dan zit je achter slot en grendel met TBS. jullie gaan me toch niet vertellen dat ADHd een reden is om TBS te krijgen mocht er iets verkeerd gaan. Of stiekem wel omdat het dan wel handig uitkomt.

  • “Moet me toch even van het hart dat dit dus wederom een site is waar weer alles eenzijdig van 1 kant wordt bekeken.”

   Sandra, kijk eens naar de kop van deze site: Positief, Oplossingsgericht, Humoristisch, Herkenbaar.

   Bij het CDA ga je niet klagen dat ze Christelijk zijn, bij een hardrockband klaag je niet dat je liever klassieke muziek hoort, bij een kleuterklas klaag je niet omdat ze nog niks aan vermeningvuldigen en delen doen. Maar bij een positief ingestelde belangengroep verwacht je wel dat het een klankbord is voor jouw boosheid, frustratie, verdriet en ellende?
   Ik heb met je te doen, ik begrijp dat de situatie voor jou heel moeilijk en vervelend is, maar ik denk ook dat er vele klaagsites in Nederland zijn waar jij jouw verhaal beter kunt plaatsen en waar je meer en beter gehoor vindt dan hier.
   En als je écht geholpen wilt worden, zoek je hulp. Dat zeg ik niet omdat ik het niet eens ben met jouw betoog, maar omdat ik zie en voel dat jij zoveel ellende meemaakt, dat het een enorme klus moet zijn om jezelf daarbij staande te houden. In je eentje is dat vreselijk moeilijk, daarom advieseer ik je om ter ondersteuning hulp te zoeken.

  • Beste Sandra,

   Ik neem aan dat je je man al langer kende voor je trouwde en kinderen kreeg.
   Toen had je natuurlijk allang kunnen weten dat het problematisch zou worden. Maar je bent niet alert genoeg geweest om bij hem weg te gaan.
   Je bent dus eigenlijk boos op jezelf maar blijft nu hangen in de slachtofferrol.
   Als je je eigen aandeel niet ziet in dit drama kom je er niet uit en worden je kinderen het slachtoffer.

 9. Even ter volledigheid. mijn punt is dat er in de huidige hulpverlening teveel gepamperd wordt wat betreft ADHD. in ieder geval bij volwassenen. diegene dus die vroeger niet zijn behandeld als kind. deze groep heeft veel extra problemen opgelopen. Daarbij is ADHD helemaal niet onschuldig en af en toe zelfs gevaarlijk, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Daarbij is ADD een totaal iets anders dan ADHD. Dit is bij velen ook niet bekend. mijn partner heeft ADHD en geen ADD. zijn ook verschillende genen bij betrokken. daarbij is het ook bekend dat velen in de gevangenis te kampem hebben met ADHD die correlatie is er niet voor niks. De reacties hier van mensen lijken meer op ADD dan ADHD. Jammer dat mensen dat verschil niet zien.

  • Conquistador zegt

   @Sandra. Ik heb nu meerdere berichten van je gelezen en overal zingt jouw boosheid uit.

   Er wordt inderdaad onderscheid gemaakt tussen ADD en ADHD.
   Zelf denk ik nu dat het onderscheid voornamelijk op het wel of niet aanwezig zijn van motorische hyperactiviteit.

   Iemand met ADD kan rustig blijven zitten, terwijl zijn/haar hersens in hyperactieve overdrive zijn.
   Iets wat op zichzelf kan leiden tot motorishe hyperactiviteit.

   Mensen met ADD missen wel de innerlijke drang om hun energie om te zetten in lichamelijke (hyper)activiteit. iets dat iemand met ADHD wel heeft.
   Maar hebben beiden niet dat H-tje?

   Leven met een partner met ADHD vraagt heel veel. En met kinderen, zal dat vast nog meer druk op jou leggen.

   Heb jij ooit begeleiding voor jezelf gevraagd? Therapie of via gezinshulp of PIT- verpleegkundige?

   Uit jouw woorden schreeuwt, in mijn beleving, een hulpvraag. Voor jou. Niet voor je partner. Voor jou. Hulp bij het vinden van een manier van leven die voor JOU wel dragelijk is.

  • Sandra, jij veralgemeent té hard. Er zijn 81 verschillende vormen van ADHD. Geen enkele ADHD’er is dezelfde ergo geen enkele ADHD’er is hetzelfde als jouw man.

   Natuurlijk is het niet evident om samen te leven met en kinderen te krijgen met iemand met ADHD. Het is nodig dat beide personen zich voldoende informeren en met behulp van de hulpverlening kunnen er veel zaken gecompenseerd worden.
   Ik heb zelf een cursus gevolgd in training- en organisatievaardigheden en ik heb hierdoor een groter inzicht in ADHD gekregen én ook in wat mijn specifieke problemen zijn.

   Jij schrijft ADHD-ers af als slechte mensen die niet capabel zijn tot graag zien en zorgen voor… Waar slaat dat op?

   Tevens merk ik op dat jij op ieder artikel komt aandraven met dezelfde opmerkingen omtrent egocentrisme etc. Een ADHD-er heeft ook nog zijn eigen persoonlijkheid. Wat jij zegt is kort door de bocht en toont aan dat jij over niet voldoende informatie beschikt en enkel uitgaat vanuit jouw eigen ervaring.
   Je moet begrijpen dat jouw (negatieve) ervaring niet representatief is naar de bevolking toe.

 10. danielle zegt

  @Sandra,
  Ik vind het enorm kort door de bocht om te suggereren dat ADHD gevaarlijk kan zijn, vooral als er kinderen in het spel zijn. ADHD is niet inherent aan psychopaat zijn! Mijn diagnose kwam óók pas na mijn dertigste, nádat beide kinderen de diagnose kregen. Gevolg van mijn ‘onbehandelde aandoening’: omdat ik niet ‘uit de toon’ wilde vallen en aardig gevonden wilde worden was wat ánderen wilden belangrijker dan ikzelf wilde. Altijd maar water bij de wijn doen om anderen te plezieren, jezelf constant wegcijferen, dingen die niet normaal zijn maar over je heen laten komen ‘want het zal wel aan mij liggen, ik heb tenslotte ADHD’. Scheer toch niet steeds over diezelfde kam. Ik cijfer me nog steeds weg, maar dan voor mijn kinderen, hun belang staat boven de mijne, maar zonder mezelf daarbij te verliezen. Mijn familie en vrienden (en dat zijn er een heleboel, die ik al járen heb) weten dat ze dag en nacht bij me terecht kunnen. Ik help mensen uit de brand waar ik kan. En dat állemaal naast de zorg (die ik alleen draag) voor de kinderen, mijn werk, het huishouden, de financiën etc. Gaat het van een leien dakje? Nee zeker niet. Het kost veel moeite en inspanning.
  En daar ligt precies de sleutel: het is mijn PERSOONLIJKHEID gecombineerd met de ADHD die dit allemaal mogelijk maakt. Bij anderen zal die persoonlijkheid iets anders laten zien.
  Dat gemekker (ik doe niets af aan de moeilijke situatie waarin jij en je kinderen zich bevinden) zit niemand op te wachten. Als jij op een respectvolle manier jouw kant met jouw PERSOONLIJKE ervaring zou belichten zou je ook andere reacties kunnen verwachten. Maar dat vergt wél van jou dat je openstaat voor de mogelijkheid dat ADHD echt niet persé dramatisch hoeft te zijn, dat je bereid bent in te zien dat het heus ook allemaal anders kan zijn, en dat de persoonlijkheid van de ADHD-er in kwestie de belangrijkste rol speelt in de uiting ervan…!
  Ik ben er wel klaar mee.

 11. Heel erg jammer dat er zo makkelijk word geroepen: Geldklopperij! Zeker door mensen die de app nog niet eens hebben. Ik heb de app sinds een paar weken en voor mij helpt het enorm! Je moet de app uiteindelijk wel zelf gebruiken natuurlijk. Maar bijna iedereen ( ook mensen met Add/Adhd) heeft een smartphone en gebruikt die veel. Waarom zou je de tijd die je besteed aan spelletjes spelen niet gebruiken om te leren om te gaan met bepaalde aspecten. Wat me erg is opgevallen van ADD8 is dat het erg uitgebreid is, meer dat ik persoonlijk nodig heb. Maar dit is des te beter, want Add/Adhd kent zoveel aspecten waar de een weer meer last van heeft dat een ander. Zo zijn er voor iedereen wel een of meerdere tools die erg hulpvol kunnen zijn. Zelfs mijn vriendin die geen Add heeft is grote fan geworden hiervan.
  Wat dit artikel echter mist (en wat ik nogal een behoorlijk sterk deel van de app vind) is het Memo gedeelte. Hier kan je een korte spraakopname maken van bijv. spullen die je ergens neerlegt. Een foto maken van objecten en via je GPS een punt vaststellen zodat je die altijd terug kan vinden. Erg handig! Ik ben vaker te laat ’s ochtends omdat ik me sleutels nergens kan vinden. Vooral deze opties zijn voor mij erg van belang.
  Als je je aanleert goed met deze app om te gaan helpt het enorm. Voor mij is dit een betere oplossing dan medicijnen, maarja dat is natuurlijk voor ieder z’n eigen keuze. Maar als je zo kort door de bocht durft te zeggen “Geldklopperij” moet je eerst maar eens nagaan hoeveel medicijnen eigenlijk wel niet kosten. Dan is die € 4,- die je voor deze app betaald nog spotgoedkoop 🙂

  Thanks Appmen!

 12. Korte reactie op sandra, ik ben zelf een adhd met een vrij hoog intelligentie niveau en een goed inlevingsvermogen bepaalde dingen die jij beschrijft kloppen wel maar zullen per adhder verschillen het voorbeeld wat je geeft is bij mij ook het geval ik kan stapel gek zijn op iemand in mijn gedachten om de 5 minuten aan diegene denken maar bij vergeten een whatsappje ofzo terug te sturen omdat ik al aan diegene denk. Aan het einde van je verhaal merk ik helaas dat je adhd nog niet echt helemaal begrijpt door bepaalde studies te volgen heb ik ook een goeie zelf reflectie en zou ik je daarom het een en ander uitleggen tuurlijk is alles wat je doet je eigen verantwoording enz maar een adhder staat op bepaalde momenten gewoon niet zo bewust stil bij bepaalde handelingen door mijn zelfreflectie merk ik het vaak genoeg van mezelf alleen dat merk je pas weer achteraf en dan is het kwaad al geschied helaas, en reacties van jou als persoon zonder adhd en zoals je hier je verhaal ook typt zie ik meer als frustratie meer als een schreeuw van ik heb altijd aan moeten horen sorry ik heb adhd of whatelse, kijk ook eens naar mij, ik heb ook genoeg te verduren, meis dat zul je ook vast wel, ik met mijn zelfreflectie zeg daarom ook sorry voor diegene die jou gekwetst heeft op die manier, ik begrijp goed dat je niet snapt wat er in ons hoofd omgaat dat kun je ook niet weten of je moet het zelf hebben en zoals je ziet een adhder is geen psychopaat of iets wat daar in de buurt komt want ik ken mezelf door en door en kan dat met een ander delen. Greetz bas

 13. Monique zegt

  Ik heb de app nog niet uitgeprobeerd, maar zou het wel graag willen.
  De app is een hulpmiddel, net zoals de medicatie. Medcatie zorgt ervoor dat je bepaalde routines eigen kunt maken, maar ik ben het er ook zeer zeker mee eens dat in the end, je het zelf moet doen en willen.
  Ik heb al vanalles geprobeerd, ben zeer creatief (ja verlies me daar vaak in) en geeneen oplossing werkt voor langere tijd. Misschien dat ik nog info ga opzoeken over de cognitieve therapie.
  Het liefste wil ik zonder medicatie, maar wat ik met hulp van de medicijnen voor elkaar krijg kon ik eerst alleen maar van dromen.

  Ik ga nog op zoek naar diverse apps, maar denk wel dat ik deze nog ga uitproberen

  • Monique zegt

   o ja ik heb een fijne stabiele relatie, 2 lieve kinderen en ben pas sinds een jaar ongeveer gediagnosticeerd. Zeker als ik dit eerder had geweten had ik een aantal problemen minder of niet gehad, maar ik denk niet dat het materiaal is voor een psych of zelfhulpgroep. Maar ik ben erg blij dat ik nu wel weet dat ik hulp kan krijgen dmv medicatie en informatie.
   Geen een adhder is hetzelfde, net zoals geen een mens hetzelfde is.
   sorry moest me even van het hart

 14. Ik ben een beginnend appdevelopper en ben benieuwd of er bij de lezers van dit emagazine ideeeën zijn om een goede app te ontwikkelen. Zelf ben ik wat teleurgesteld bij de eerste ervaringen met de ADD8 app.
  Wie is bereid mee te denken voor een goede ADHD app?

 15. Inmiddels heb ik de app uitvoerig bekeken en getest. Ik ben zoals eerder gezegd een beginnende appdeveloper. Daarnaast ben ik ook ADHD gediagnosticeerd. Als ervaringsdeskundige heb ik problemen met het gebruik van tekst in dit soort apps. Bovendien begreep ik er in het begin helemaal niets van.
  Ook na het lezen van de instructies heb ik weinig toegevoegde waarde ontdekt. Liever zie ik een eenvoudige toepassing met bijvoorbeeld grote buttons met kleur en/of iconen.
  Zijn er nog mensen op dit forum die de app hebben uitgeprobeerd en daar wellicht iets over willen melden?

  • Ik wil je wel meehelpen hoor. Is mijn mailadres zichtbaar?

   • Bedankt voor je reactie.
    Ik heb de webmaster gevraagd om onze gegevens uit te wisselen. Zodra ik daar een antwoord op heb zal ik je op de hoogte brengen van de vorderingen van de ontwikkeling van mijn app.

    • In mijn iPad bij herinneringen schrijf ik dingen die ik niet moet vergeten als het moment daar is gaat er een sirene loeien.
     Dat doe ik ook met mijn agenda werkt voor mij super.
     Ja het is wel zo dat je het erin moet zetten mij lukt dat aardig goed.
     Groet Cindy

   • Lotus,
    Ik heb helaas geen reactie gekregen van de webmaster, dus ik kan je niet rechtstreeks bereiken. Ik zou heel graag je mening horen over onze prototype app.

 16. Wat een verschrikkelijke app. Uit niets blijkt dat het adhders zou kunnen helpen. Ik heb ook een mail gestuurd naar de ontwikkelaar en als reactie gehad, dat er een update aankwam. 7 maanden geleden…
  Weer 4 eu die ik niet meer terug krijg 🙁

 17. Hoi Sandra,
  Wat sla jij een hoop onzinnige flauwekul uit.
  Ik heb ADD en ben prima relatie materiaal en meer dan 20 jaar gelukkig getrouwd. En mijn kinderen zijn zonder ongelukken groot geworden. Bovendien ging de discussie over een app!
  Misschien kun je beter voor de spiegel gaan zitten blij wezen met jezelf in plaats van dit forum lastig vallen met je bullshit.

  • Joh Maarten, niet eens op ingaan. Sandra is waarschijnlijk een gefrustreerde, afgewezen tuthola die haar ellende simpelweg niet kan handelen. In plaats van een keer in de spiegel kijken, wijst ze met haar vingertje naar een ander en koppelt er voor het gemak maar de ADHD aan. ADHD’ers zijn bereid naar zichzelf te kijken en hulp te vragen, anders zou je nooit aan de diagnose zijn gekomen. Dit wekt waarschijnlijk zoveel jaloezie op bij Sandra, die te incapabel is om haar eigen geluk te creëren, dat ze specifiek op zoek is gegaan naar een ADHD-website om haar frustraties op te kunnen botvieren. Ik heb me in elk geval kostelijk vermaakt met haar epistel.

 18. Hello webmaster, i’ve been reading your content for some time and I really like coming back here.
  I can see that you probably don’t make money on your blog.
  I know one awesome method of earning money, I think you will like it.
  Search google for: dracko’s tricks

 19. I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks
  every month. You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for
  more info simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

 20. Thanks for the good writeup. It actually used to be a amusement account it.
  Look complicated to more added agreeable from you!
  By the way, how could we be in contact?

Trackbacks

 1. saintnic.ac.th wrote

  blog topic

 2. dedicated cloud server

  App voor add en adhd volwassenen – Handig!

Speak Your Mind

*