ADHD zit Charly Luske weleens dwars

adhd bij volwassenen charly luskeLiedjes instuderen is lastig als de mailbox blijft piepen. Zijn ad hoc-beslissingen drijven zijn vrouw soms tot wanhoop. Maar: zijn ADHD geeft Charly Luske ook energie. Radio 1 volgt de zanger deze week op weg naar het openluchtspektakel The Passion in Rotterdam. ADHD bij volwassenen in de showbizz. “Ik heb er meer last dan profijt van.” 

Als de NRCV woensdag bij hem de paskamer binnenloopt, is hij net op zoek naar een tussen zijn auto en kleedkamer verloren geraakte schoen. Hallo ADHD-er. Hij haast zich: “Ik ben echt nog nooit een schoen kwijtgeraakt. Laat ik dat voorop stellen.” Luske slikt geen medicijnen voor zijn ADHD. Daar kreeg hij zweethanden en paniekaanvallen van. Hij zoekt nu meer de oplossing in het creëren van regelmaat in zijn leven. En ook: meer sporten, misschien yoga.

Maar ja: als je zoekt naar structuur zit je met je ADHD bij volwassenen niet zo handig in de flipperkast die showbusiness heet. Hij geeft toe: “Structuur vinden is op dit moment erg moeilijk. Met twee kinderen. Tanja is ook druk. Ik ben met tien dingen tegelijkertijd bezig.” Gevolg: een uitgeput hoofd. Hij bekent dat hij soms in zijn agenda noteert, dat hij zich een volgende dag moet scheren in verband met een aankomende fotoshoot. Anders vergeet hij het. “Wie moet dat nu opschrijven? Ik dus. Anders vergeet ik dat.”

Uiteindelijk geeft hij toe “meer last, dan profijt” te hebben van zijn ADHD. De stuitermodus zorgt namelijk ook voor impulsieve aanvallen, waarmee hij weleens sociale averij opliep. Zo nam hij – pakweg vier uur nadat het idee in hem opgekomen was – een tatoeage. “Ik bedacht dat. Ik wilde dat. En ik ging dat doen.” Tot frustratie van zijn vrouw – toen in het buitenland voor een tv-programma. Het was bij de in ADHD-modus verkerende Charly niet opgekomen haar even te informeren.

Daarnaast maakt hij zich zorgen over hoe hij met zijn moeite om prioriteiten te stellen ooit een album gaat afleveren. “Ik moet nu eigenlijk minimaal drie dagen in de week gaan zitten en schrijven. En dingen gaan opnemen. Want anders gaat dat in een vergeethoek. Dat klinkt gek, maar zover gaat dat door.”

Anderzijds zegt hij ook dat de ADHD hem energie geeft in dat wat hij doet. Het is een wankel evenwicht.

De uitzending op Radio 1 is hier te beluisteren.

Over Danitsja Koster

Comments

 1. janneke zegt

  Dank jullie wel, Charley en Tanja, voor jullie openhartigheid op dit gebied wat ik overal weer tegenkom als ik iets over jullie lees of zie.
  Mijn man en ik zijn steeds geinteresseerd als jullie ergens in beeld komen.
  Met name door de grote herkenbaarheid.

  Janneke

 2. Marleen zegt

  Hey Charly, hier nog een stuiterbal, ben 53 en een paar weken geleden pas te horen gekregen dat ik ADHD heb, had ik nog niet door duhhh.
  Weet nu wel beter waar al “dat gedoe” vandaan komt!
  Ik zit ook nog te twijfelen voor de medicatie, maar ik had ook al gehoord van die paniekaanvallen en dáár zat ik nu net niet op te wachten (had ik soms zo ook al last van bepaalde periodes).
  Vind jou en je vrouw een sympathiek stel, al valt het leven met een ADHD’er soms niet mee, er is altijd wel wat gaande met ons he haha.
  Veel succes met alles waar jullie mee bezig zijn en nog aan bezig zullen gaan!
  Gr. Marleen.

 3. je kunt i.p.v. medicatie het eerst eens proberen met bach bloesem remedies.
  Kijk op http://www.bachbloesemsenmeer.nl

 4. Zooooooo herkenbaar allemaal. Had hetzelfde ooit met een piercing. Jeetje wat was mijn vriendje kwaad.
  Heb de diagnose vorig jaar april gekregen. Heb coaching, training en medicatie gekregen. Nu alleen nog t laatste.
  En ik leef weer. En ben aangenomen voor mijn droombaan!

 5. Wil je een puur natuurlijk product zonder bijwerkingen neem dan is een flesjes bachbloesem mix voor ADHD weet zeker dat je er blij mee bent .
  Groetjes Bianca de Waard Prins

Trackbacks

 1. […] Charly Luske een aantal jaar geleden werd gevolgd door Radio 1, werd duidelijk dat de zanger regelmatig worstelt met de diagnose. “Ik heb er meer last dan […]

 2. ctr manipulation seo

  Zanger Charly Luske over zijn ADHD bij volwassenen

Speak Your Mind

*