Anders eten om de ADHD bij volwassenen te bedwingen

adhd bij volwassenen gezondheidOnze eigen stuiterbal Marleen Rövekamp – sticker: ADHD bij volwassenen – probeert deze keer uit: een dieet. Meer groente en fruit. Minder suiker. En verrek. Het werkt nog ook.  [Lees meer…]

ADHD zit Charly Luske weleens dwars

adhd bij volwassenen charly luskeLiedjes instuderen is lastig als de mailbox blijft piepen. Zijn ad hoc-beslissingen drijven zijn vrouw soms tot wanhoop. Maar: zijn ADHD geeft Charly Luske ook energie. Radio 1 volgt de zanger deze week op weg naar het openluchtspektakel The Passion in Rotterdam. ADHD bij volwassenen in de showbizz. “Ik heb er meer last dan profijt van.” 

[Lees meer…]

Even een lesje Yoga proberen…

adhd volwassenen yogaIk hou van nieuwe dingen uitproberen. Tot zover terug als ik me kan herinneren spring ik vol enthousiasme in nieuwe avonturen. En elke keer weer vol overtuiging, dit is helemaal te gek! Maakt niet uit wat het is, van hardlopen tot salsadansen, workshops kleien met passie en meditatief dansen… ik doe het allemaal. Elke keer mijn omgeving overtuigend dat ik HET heb gevonden. Dit keer weet ik het zeker! Om vervolgens na een aantal maanden met hetzelfde gemak totaal van richting te veranderen.

Dit is niet hoe het ging bij yoga. Op één van mijn –hoofd zit te vol, er kan echt niets meer bij- dagen had ik een goede vriendin aan de telefoon. Ze vertelde over een yogaschool en dat ze een proefles ging doen. Ik moest echt meegaan volgens haar, onder het motto van ‘Is goed voor je, word je zo lekker ontspannen van enzo.’ Ik had werkelijk geen idee wat yoga inhield en het was al helemaal niet in me opgekomen om dit te gaan proberen. Dus ik mee naar de les. Ik kwam half struikelend binnen en had bovendien al een tijdje niet veel aan sport gedaan.
[Lees meer…]