Ken Robinson says schools kill creativity

Ken RobinsonHet is inmiddels een klassieker en mag daarom niet ontbreken op het AD[H]DITION Platform. Sir Ken Robinson gaf in 2006 tijdens een TED converentie een prachtige speech.
Een ijzersterke boodschap verpakt in heerlijke Engelse droge humor.

Nog nooit gezien? Echt een must-see! Al gezien (net als in totaal 6 miljoen overige kijkers)? Nog een keer genieten:

Over Redacteur12

Cathelijne is de motor achter ADHD-centrum Nederland en schrijver van oa het boek ADHD: hoe haal je het uit je hoofd. Ook voor ons blogt ze geregeld over wat ze in haar werk en prive meemaakt. Cathelijne is geheel niet onbekend met het fenomeen, Snel Overprikkeld Brein. Aangezien ook het Snel Verveelde Brein haar goed omschrijft, zijn haar belevenissen om daar balans in te houden altijd interessant!

Comments

  1. Creativiteit is inderdaad belangrijker dan veel vakken die je op school krijgt. Mijn dochter kreeg darmproblemen en moest school stoppen. Wij hebben haar de mogelijkheden gegeven om een doel te creëren in haar leven die toen volledig thuis was, buiten de maatschappij. Haar blog werd een website, haar website werd samen met haar (asperger) zus uitgebreid met een forum en gaandeweg werd kennis en ervaringen een standaard voor artsen en verpleegkundigen in opleiding en voor nieuwe aanstaande lotgenoten. Ze zou banketbakker worden…. maar als de tijd zover is en ze uit de wajong kan…. is ze directeur van een heel belangrijk bedrijf: stichting stomaatje! Engelse versie is http://www.stomaatje.com

Speak Your Mind

*