ADHD Mannen

LOL! De jaarlijkse vergadering van de ADHD mannen… Filmpje! 

Over Redacteur12

Cathelijne is de motor achter ADHD-centrum Nederland en schrijver van oa het boek ADHD: hoe haal je het uit je hoofd. Ook voor ons blogt ze geregeld over wat ze in haar werk en prive meemaakt. Cathelijne is geheel niet onbekend met het fenomeen, Snel Overprikkeld Brein. Aangezien ook het Snel Verveelde Brein haar goed omschrijft, zijn haar belevenissen om daar balans in te houden altijd interessant!

Comments

 1. Jammer dat door dit filmpje wederom een totaal verkeerd beeld van ADHd wordt gegeven. ADHD staat niet gelijk aan alle dagen heel druk. Pff als dat het alleen was zou een hoop schelen.
  Het is een aandoening die vele aspecten van de persoonlijkheid treft, zeker als het in de jeugd onbehandeld is gebleven of als er ook OBd bij komt kijken.

  mijn verzoek aan deze site is dan ook om eens echt eerlijk en open te zijn over ADHd en alle aspecten te bespreken ook de ZEER negatieve. Lijkt tegenwoordig wel alsof je blij moet zijn met ADHd of als een toevoeging moet zien. sorry hoor maar van de diagnose diabetes wordt ook niemand blij ookal kan je er mee leren leven. Slechte impuls controle is niet leuk en behelst wel wat meer dan druk zijn. daar is echt wel mee te leven. De randverschijnselen en de schade die op lange termijn plaatsvind aan relaties ookal doen beide partijen hun best is gewoon groot. Belicht dat ook eens i.p.v alleen maar veren in de komt te steken van iemand met ADHD, vele denken inmiddels daardoor dat hun gedrag acceptabel is.

  • Anton van Beusekom zegt

   Ok, Sandra. Het is nu wel duidelijk dat je geen gevoel voor humor hebt, frustraties hebt uit een stukgelopen relatie en vooral de negatieve aspecten wilt belichten en niet de positieve. Wij zijn meer dan bewust van de negatieve aspecten en gaan hier veel over communiceren de aankomende tijd, zij het oplossingsgericht en niet op een negatieve toon.

   Ik vind dat je sterk aan het generaliseren bent. Jij hebt zeer negatieve ervaringen met een egocentrisch persoon die een diagnose ADHD heeft. Daarmee is absoluut niet gezegd dat alle ADHD-ers egocentrisch zijn. Sterker nog mensen met ADHD helpen graag andere mensen waarbij ze zichzelf nogal eens vergeten.

   Dit blog is onze huiskamer waarin iedereen welkom is en iedere mening gerespecteerd wordt. Als jij niet de mening kunt respecteren van andere bezoekers of bloggers in deze positief gestemde huiskamer dan bepaal ik dat jij niet meer welkom bent.

   Wij gaan graag in dialoog over dit boeiende onderwerp maar doen dit te allen tijde met respect voor een ieder op dit platform.

   • Birgitte zegt

    Mee eens

    • martine zegt

     Ik ben het ook met jou eens Brigitte. Jouw frustratie Sandra, is vanuit jouw standpunt mogelijk begrijpelijk. Maar ieder mens is uniek en ik deel ook de mening van Anton, Veel mensen met ADHD zijn erg betrokken bij anderen, misschien zelfs te. Dus projecteer jouw frustraties van 1 mens niet op een hele groep.

  • pepijn ritzema zegt

   ‘ sorry hoor maar van de diagnose diabetes wordt ook niemand blij ookal kan je er mee leren leven’

   Diabetes is een ziekte. ADHD is een stoornis. Anders hadden ze het wel ADHI genoemd (attention deficit hyperactivity illness).

 2. ria kuijf zegt

  Na 46 jaar vage verkeerde diagnoses te hebben gekregen (zoals overspannen, lichte burn out, PTSS..) ben ik zelf heeeel blij dat er uiteindelijk een therapeute het vermoeden had dat ik ADHD zou hebben, vervolgens getest ben en de diagnose ADHD kreeg…de blijdschap dat de puzzelstukjes op zijn plaats vielen…het feest der begrip en herkenning…ik probeer voor mezelf de “goede” kanten van ADHD voorop te stellen…in mijn geval ben ik dolblij met mijn gevoel voor humor…als ik dat niet had gehad..dan kon ik dit niet eens schrijven…

 3. idd blijven lachen mensen,wat zelfspot kan geen kwaad en is zelf gezond. Ik lach dan ook vaak met mn eigen domme streken zoals toen ik mn sleutels overal zocht en die bij de directeur lagen,of die keer dat ik na boodschappen thuis merkte dat ik tijdens het koken de eieren vergeten had,of die keer dat ik mezelf op het balkon gesloten had,of de vele keren dat ik de goede poetsvoornemens had maar de tijd uit het oog verloor door een boek,of die keer dat een collega vroeg hoe veel keer ik nog rond tafel ging draaien vooraleer die gedekt was,of compleet moe van de stress van mezelf de frisse collega’s in de ogen keek en diep zuchte door de hectische dag. Das toch hilarisch,hihi.

 4. 🙂

 5. Ik heb maar 1 woord; #ADHDD.

Speak Your Mind

*