ADHD en impulsiviteit

[Lees meer…]

ADHD-simulator

Altijd al willen weten hoe het in het hoofd van iemand met AD(H)D is? Met de ADHD-simulator in dit filmpje kun je het beleven! Als AD(H)D-er zijnde kun je zelf ook eens als buitenstaander zien/horen wat er allemaal gebeurt in jouw eigen hoofd. Fijn is ook, dat je dit filmpje zelf aan en uit kan zetten wanneer jij dat wil 😉
Natuurlijk is het een benadering van de werkelijkheid en werkt elk hoofd anders, maar het komt zeker in de buurt van de realiteit van velen.

New Arts docu project “Geen verschil”

Geen Verschil

Jeroen Lazeroms

In mijn speurtocht naar leuke AD(H)D-nieuwtjes stuitte ik op een nieuw nummer van rapper Sticks genaamd “Geen verschil”. De lyrics spraken mij erg aan en in de omschrijving bij de clip las ik dat hij dit nummer schreef naar aanleiding van een aantal speeddates die hij had met jongeren van de Sint Jorisschool in Nijmegen voor jongerenproject “Geen verschil”. Dit bijzondere project is in samenwerking met New Arts Nijmegen opgezet door Jeroen Lazeroms met als doel alle jongeren die zich wel eens ‘anders’ voelen een hart onder de riem steken en hun zelfvertrouwen te sterken. Door de tekst van het nummer en de omschrijving bij de clip werd ik nieuwsgierig naar het verhaal achter dit project en ik ging verder op onderzoek uit. [Lees meer…]

Sympathie en empathie

downloadAls ik een lezing of training geef dan zijn er globaal gezien twee mogelijkheden. De ene: de groep hangt aan mijn lippen, ik kan lezen en schrijven met ze. Ze snappen mijn humor, mijn uitweidingen en mijn uitgesproken mimiek en theatrale manier van vertellen. Als ik vertel hoe het in mijn hoofd werkt, liggen we met zijn allen in een deuk en is het een feest der herkenning.
Er zijn ook groepen waar ik het gevoel heb dat ik moet trekken en duwen om wat beweging te voelen, dat ik geregeld denk dat ze me niet snappen en dat ik een licht gevoel van paniek voel opwellen. Dat ik me bloot, kwetsbaar en zelfs een beetje stom voel als ik vertel hoe ik in het leven sta en hoe het in mijn hoofd werkt. Dat ik denk ‘ze vinden me geloof ik heel raar’.
[Lees meer…]

How to know if you have ADHD

ADHD
Dit filmpje liet ons hardop lachen! Het is zoooo herkenbaar allemaal! Heerlijk!
[Lees meer…]

Aftrap Campagne #diagnoseheelnormaal

filmpje diagnoseheelnormaal
Vandaag is de Landelijke Dag Psychische Gezondheid en vindt de aftrap plaats van de campagne #diagnoseheelnormaal
Mensen met psychische diagnoses lopen in het dagelijks leven namelijk helaas nog vaak tegen onbegrip en vooroordelen aan.
De initiatiefnemers van deze campagne willen het belang van een goede en tijdige diagnose onder de aandacht brengen en hebben een kort, on-point filmpje gemaakt dat je via de link hieronder kunt bekijken:
[Lees meer…]

10 Dingen die alleen AD(H)D-ers begrijpen

46980-lachen-is-gezondHilarisch filmpje over “10 dingen die alleen AD(H)D-ers begrijpen”… [Lees meer…]

Ken Robinson says schools kill creativity

Ken RobinsonHet is inmiddels een klassieker en mag daarom niet ontbreken op het AD[H]DITION Platform. Sir Ken Robinson gaf in 2006 tijdens een TED converentie een prachtige speech.
Een ijzersterke boodschap verpakt in heerlijke Engelse droge humor.

Nog nooit gezien? Echt een must-see! Al gezien (net als in totaal 6 miljoen overige kijkers)? Nog een keer genieten: [Lees meer…]

ADHD Mannen

LOL! De jaarlijkse vergadering van de ADHD mannen… Filmpje!  [Lees meer…]

24 uur met Jochem Myjer

24 uur met jochem myjerJochem Myjer onderging dit jaar een zware operatie waarbij een tumor uit zijn rug werd verwijderd en waarvan hij op dit moment nog altijd revaliderende is.

Je kunt hier de uitzending bekijken. Ik hoop dat Jochem weer snel op het podium staat!
[Lees meer…]