Voor je het weet, heb je ADHD

trudyVorige week  in de Volkskrant: ‘Voor je het weet, heb je een stoornis van Trudy Dehue. Het vervelende van de hele discussie over of ADHD nu wel of niet echt bestaat, een stoornis is en wel of niet aangeboren is….als je er last van hebt heb je er last van. Dus neem jezelf serieus no mather what de geleerden zoal schrijven. En kijk wel hoe je je voordeel kunt doen met de positieve inzichten en ideeen over ADHD. Dat is wat wij denken in elk geval!

Over Redacteur12

Cathelijne is de motor achter ADHD-centrum Nederland en schrijver van oa het boek ADHD: hoe haal je het uit je hoofd. Ook voor ons blogt ze geregeld over wat ze in haar werk en prive meemaakt. Cathelijne is geheel niet onbekend met het fenomeen, Snel Overprikkeld Brein. Aangezien ook het Snel Verveelde Brein haar goed omschrijft, zijn haar belevenissen om daar balans in te houden altijd interessant!

Comments

  1. Buiten dat ADHD een aantal jaren geleden door het grote publiek eerst niet erkend werden als mode ziekte werd gezien, zijn mensen snel geneigd om uit te gaan van wetenschappelijk bewijs. Ik beweer niet dat de wetenschap onbelangrijk is, maar ik geloof vooral in het individueel bekijken van de mens met ADHD (symptomen).

    Als ADHD en ADD coach werk ik met mensen die vermoedelijk AD(H)D hebben of al een diagnose hebben. Buiten het feit of ADHD wel of niet bestaat, een stoornis is of niet zijn er een groot aantal mensen op deze wereld die gelijkenissen vertonen wat betreft de symptomen die bij ADHD horen. Toch is en blijft ieder mens uniek, of je nu binnen een bepaalde categorie valt of niet. Laten we dan ook niet uitgaan van de hokjes-theorie en ieder mens met al zijn (eigen)aardigheden apart bekijken. Als iets voor jou werkt, ga er dan mee door. Werkt het niet, probeer dan wat anders.

    • Helemaal mee eens, Janneke. Zelf heb ik de diagnose ADD op latere leeftijd gekregen en ik heb gemerkt dat “mijn” ADD niet hetzelfde is als die van een ander. Mijn achtergrond, mijn ervaringen, mijn chemische samenstelling. Alles wat mij als mens uniek maakt, maakt tevens dat ik op mijn eigen wijze reageer op medicatie.

Speak Your Mind

*