“ADHD is geen ziekte.”

thinkstock adhd

Copyright thinkstock

Volgens Richard Friedman (professor in de klinische psychiatrie) zijn mensen met ADHD niet ziek, maar hebben zij andere karaktereigenschappen.
Hij is er vast van overtuigd – en ziet bewijs bij zijn patiĆ«nten – dat wie zijn job en omgeving aanpast aan zijn specifieke zin voor constante uitdaging veel minder focusproblemen heeft. Dat is volgens hem ook meteen waarom er zoveel meer kinderen dan volwassenen aan ADHD lijden: volwassenen kunnen redelijk gemakkelijk hun eigen bestaan aanpassen aan hun behoeften.

Daar zit volgens ons wel wat in! Klik op de link en lees hieronder verder:
http://www.demorgen.be/lifestyle/-adhd-is-geen-ziekte-a2109724/

Over Bas den Blaauwen

Comments

  1. 2 jaar geleden heb ik het boek Hoera! Ik heb ADHD……van patiĆ«nt tot temperament geschreven. Uitgegeven bij SWP. Deze visie lijkt sterk op datgene wat daarin wordt uitgewerkt.

  2. Nee, ik voel mij ook niet ziek! Wel ben ik “anders” en wat mij heel sterk aanspreekt is dat prof. Richard Friedman zo duidelijk aangeeft dat je leert omgaan met AD(H)D en dat het daardoor kan lijken of het minder sterk aanwezig is of zelfs helemaal weg. En ook zijn opmerkingen, dat als iets je niet (meer) interesseert je jezelf er vanaf keert, en dat het dan lijkt alsof je aandacht weg is, is recht in de roos.

    Ik zou bijna gaan denken dat hijzelf AD(H)D heeft want ik heb e.e.a zelden zo precies beschreven gezien. En zulke precieze beschrijvingen verwacht ik alleen van AD(H)D-genoten.

  3. HAHAHAHAH ECHT WEL

Trackbacks

  1. […] tijdje geleden stond er hier op de website een erg interessant artikel met de titel ADHD is geen ziekte. Het sluit erg aan bij hoe ik tegen AD(H)D aan kijk deze […]

Speak Your Mind

*