ADHD bij volwassenen: dat verdient een bloesempje

adhd bij volwassenen bloesemADHD bij volwassenen is in veel gevallen leuk. Denk maar aan je onnoemelijke creativiteit, je vermogen tot hyperfocus, je vaak geroemde gevoel voor humor en alle spontane invallen waar je vriend en vijand mee verrast hebt. Toch heeft ieder voordeel ook z’n nadeel, en alleen daarom al zijn er genoeg ADHD-ers die zich dagelijks in toom houden met een portie Ritalin, Concerta of andere medicatie. Gaat dit voor jou een brug te ver, maar wil je toch je ADHD binnen de perken houden, dan kan je eens het alternatieve circuit proberen. Bachbloesems, bijvoorbeeld.

De naam Bachbloesem komt van dokter Eduard Bach, die in de vorige eeuw is gaan experimenteren met homeopatische geneesmiddelen. Bachbloesems bestaan uit vloeibare plantenextracten die, volgens de leer althans, inwerken op lichaam en geest. Sommige mensen zweren erbij, anderen doen het af als totale onzin en wijten alle successen aan het zogenoemde ‘placebo-effect’.

Hoe jij er tegenover staat, bepaal je uiteraard zelf. Hoe dan ook; baat het niet, dan schaadt het niet. De extracten zijn immers honderd procent natuurlijk, werken niet verslavend en kennen geen bij- of wisselwerkingen met andere medicijnen. Een aantal druppels per dag (maximaal 24) zou afdoende effect moeten geven.

Enthousiast geworden? Kijk dan eens rond en tik een flesje “Bach bloesem mix 55” op de kop. Hierin zitten extracten van de volgende bloesems: Impatiens, Chestnut Bud, Clematis, Cherry Plum, Cerato, Vervain en Agrimony. Deze mix bevordert, naar eigen zeggen, de concentratie en de frustratietolerantie. Ook zou de bloesem het algemene “stuitergedrag” dat ADHD bij volwassenen en kinderen doen afnemen en op die manier het functioneren op school, op het werk en in het gezin helpen verbeteren. Wel duurt het in de regel een paar weken voordat eventuele resultaten zichtbaar zijn, dus een beetje geduld is een vereiste. Allemaal aan de Bachbloesems dan maar?

Reacties

 1. Desiree zegt:

  Is het proberen waard!! Mag dat in combinatie met de Concerta?

  WAAR kan ik een gratis proefsample aanvragen?? :D dat zou natuurlijk geweldig zijn :D

 2. Jeannette zegt:

  Wij zijn maandag begonnen met het geven van 4 druppels bach per dag aan ons zoontje van bijna 5 jaar oud. We zijn benieuwd hoe snel we resultaat hebben! We beginnen maar met 4 druppels. De tijd zal het leren!;-)

 3. Yvonne zegt:

  Het is nogal een duur goedje om “eens te proberen”. Wordt natuurlijk niet vergoed door de verzekering, dus een proefverpakking zou mooi zijn, ware het niet dat het een paar weken duurt voor het werkt. Ik vind het wel vreemd dat je steeds op dezelfde site uitkomt als je googled….

 4. Yvonne zegt:

  Heb een mail gestuurd via het contactformulier van de betreffende website.. laat jullie weten wat de reactie is..

 5. Mocht iemand geinteresseerd zijn in een therapeut die hiermee werkt, laat t even weten, dan breng ik je in contact.
  Jan

 6. Yvonne zegt:

  ik kreeg een zoetige mail terug van de verkoper, dat maakte mijn achterdocht er niet minder op. Als iemand dus een oprecht goede ervaring heeft, dan hoor ik het heel graag!

  groetjes Yvonne

 7. Anniek zegt:

  Bach druppels hebben geen wetenschappelijk bewezen werking, ik vraag me zelfs af of er überhaupt wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan.
  Ik heb zelf Bach Rescue druppels zowel voor overdag als ‘s avonds. Ze hebben namelijk 2 varianten met verschillende extracten erin. Ik heb horen zeggen dat Bach rescue nacht ook helpt voor het verbeteren van de concentratie maar hier zelf nog niet mee geëxperimenteerd. Mijn broertje en zusje gaan bekijken of ze met de rescue nacht zich beter kunnen concentreren met de eindexamens. (Bach Rescue nacht werd aangeraden om de concentratie te verbeteren doordat er nog een plantenextractje bij zit die de concentratie verbetert welke niet in de Dag variant zit.)

  Wat ik heb gelezen over bach is dat ze intuitief zijn samengesteld door de bedenker ervan. Waarbij hij zich liet lijden door zijn buikgevoel. Het klinkt in mijn oren dus best zweverig, maar durf daarnaast wel te beweren dat het het proberen waard is.
  Zo heb ik mensen van hun wedstrijdstress af zien komen met behulp van de Bach druppels, en gebruik ik ze ook wanneer ik niet kan slapen. Dus denk ik dat er zowieso wel een werking is, al zou het maar tussen de oren plaatsvinden.

  Momenteel ben ik net 1 goede maand aan Methylfenitaat begonnen, maar mocht ik hier toch niet mee doorgaan zou ik zeker ook de Bachdruppels willen proberen. Of misschien de Bachdruppels proberen in het weekend om te kijken of ik daarmee eenzelfde effect mee zou kunnen behalen.
  Het is dan wel een investering, maar als het werkt dan werkt het. Werkt het niet, is dat jammer, maar kan je nooit spijt krijgen dat je het niet hebt geprobeerd.

  En anders kan je altijd nog je onderbuik laten spreken, voelt het goed? Doen!

  -Anniek

 8. Thalia zegt:

  Sommige alternatieve therapien werken prima, zoals bijengif bij reuma og cognitieve gedragstherapie bij angststoornissen.
  Wat zegt u nu? Die zijn helemaal niet alternatief?
  Jawel hoor, of tenminste, dat waren ze tot er bewijs kwam dat deze therapien inderdaad werkte. Toen werden ze mainstream en dus niet alternatief meer. Ik wacht dus wel even met geld uitgeven tot deze therapie niet meer alternatief is. tot die tijd zijn er gelukkig genoeg middelen die wel doen wat ze beloven.

  • Bibian zegt:

   Oja? En welke zijn dat dan? Zonder bijwerkingen, zonder dat je zeker weet dat de producten geen nieuwe klachten creëren? Ik zou het graag weten. Na 4 dagen ritalin geslikt te hebben, wil ik heel graag iets zonder bijwerkingen. Ontzettende koppijn, geen eetlust, het gevoel onder invloed te zijn, kan niet goed zijn voor je gezondheid. Dan maar actief ontspanningsoefeningen doen etc om de concentratie te verbeteren. De hyperfocus komt juist heel goed uit wanneer iets je echt interesseert. Ik denk dat leren omgaan met je plus en min punten er uiteindelijk voor zorgt dat je gelukkig je leven doorkomt.

 9. christina zegt:

  ha bianca heb een zoon van 9 jaar die ook add heeft en de school wil nu dat we aan de medicatie gaan maar wij als ouders zijn daar niet zo blij mee vooral omdat de bijwerkingen toch wel veel voorkomen en ook op langere termijn toen zag ik die bachbloesems iets is kan iemand mij die dat al langer gebruikt vertellen of het werkt is natuurlijk geen wonder middel maar de medicatie ook niet bedankt alvast

 10. Gerda zegt:

  Garantie dat het helpt is er niet. Dit is mede afhankelijk van of er naar de persoon wordt gekeken met zijn/haar eigen mogelijkheden en beperkingen en daar de druppels op afstemmen. Ieder mens is verschillend.
  Op de site http://www.bachbloesemsenmeer.nl kun je er meer over lezen.

 11. Thea zegt:

  Ik ben geintreseerd in de mix 55
  Jij vermeld dat ze bij jou 19.95 kosten. Zonder verzendkosten.
  Als. Ik op de site klik. Kom ik uit op 24.95. .

  • Gerda zegt:

   Hallo,
   Als je wil kan ik wel een samenstelling maken van de mix zoals die hierboven genoemd is.
   Eigenlijk werk ik liever met een vragenlijst voor volwassenen of kinderen. Je kunt bij mij een vragenlijst opvragen, die beantwoorden, terugsturen en aan de hand daarvan maak ik een mix. Dit kost 10 euro incl. een flesje druppels voor een maand.

 12. Thea zegt:

  Hoi gerda
  Ik zou wel een vragenlijst willen invullen
  En dan van je horen wat er mogelijk is.
  Na 2 maanden ritalin. Slik ik nu meer als een jaar. Concerta
  Ik ben 62 jaar.
  Gr thea

 13. Wilme de Roon zegt:

  Kan Bianca even reageren op de vraag 19.95 versus 24.95?

 14. Bianca zegt:

  Hallo Wilme ik beantwoord alle vragen maar helaas wordt het niet meer geplaatst .
  Heb de webmaster al gemailt hierover maar om de een of andere reden gaat er iets niet goed
  De Bachbloesemmix kost €24, 95 inclusief verzendkosten binnen nederland .
  De tnt heeft bedacht dat als het niet door de brieven bus kan het een pakketje is voorheen kon ik flesjes verzenden voor € 1, 85 maar dat kan nu dus niet meer.
  Hoop dat ik hierbij je vraag heb beantwoord.
  Groetjes Bianca de Waard Prins

 15. Wilme de Roon zegt:

  Helemaal duidelijk! Misschien dat de webmaster geen commerciële input op het forum wil hebben? Verdere vragen mail ik wel via je site

  Groetjes, Wilme

Laat wat van je horen

*