Ik was pissen, mevrouw de voorzitter

adhd volwassenen anton‘Te weinig vrouwen, veel te veel hoogopgeleiden en hockeyers. Het mannenkabinet van Rutte zou het verkeerde signaal afgeven aan de samenleving.’ Bij elke formatie van een kabinet steekt het politiek correcte geneuzel over een juiste afspiegeling van de samenleving weer de kop op. Waar zijn eigenlijk de ADHD volwassenen in de politiek? 

Het is geleuter om niet, maar het dwangmatig polderend grijs Nederland is als de dood mensen voor de kop te stoten. Stel dat Rutte tijdens zijn kabinetsformatie de hopeloze roep van de politiek correcten serieus had genomen. Het bijna ter zielen zijnde gratis dagblad De Pers rekende uit dat het zou betekenen dat drie van de mannelijke bewindslieden wel eens voor seks hadden betaald. Eén zou het afgelopen jaar geblowd hebben, drie van de zestien bewindspersonen zouden zware drinkers zijn en twee bewindslieden zouden moeite hebben met lezen en schrijven. Zie daar de waanzin.

Wat wel zo is. Minstens één minister, of anders een staatssecretaris zou ADHD hebben gehad, al of niet gediagnosticeerd. Nu praat Rutte vrij snel, oogt Opstelten regelmatig wat chaotisch, maar toch zou ik zo even niet weten wie dat het dan zou zijn.

Ik stel me er wel alles bij voor.

De leden van de Tweede Kamer kijken naar vak K. Het land naar Ferry van Mingelen die al klaar staat om het verhaal te duiden. Er ontstaan spontaan files op de snelwegen, want hij, het klinkt bijna mysterieus, gaat zo het woord nemen. Radio 1 doet verslag. Dat de Kamervoorzitter het woord geeft aan de ADHD-minister van het Ministerie van Belangrijke Zaken in het allerbelangrijkste debat van het jaar, live op televisie. Maar…. geen minister te bekennen. Bodes worden door het gebouw heen gestuurd, op zoek naar de beste man. Eindelijk, eindelijk vinden ze hem. Terwijl hij zijn handen staat te wassen in het toilet.

De parlementaire pers belt Hilversum plat om extra live zendtijd, want ja, het gaat zo gebeuren. Daar komt hij aan. Neemt plaats achter het spreekgestoelte, zet zijn microfoon recht en…..

“Sorry, mevrouw de voorzitter, maar ja, ik was ff pissen, ik bedoel: urineren.”

PIEP PIEP

“Excusé, even mijn telefoon uitzetten. Ja, ook een minister gaat wel eens naar de wc. Sorry, we spreken natuurlijk via de voorzitter. Natuurlijk. Nou, mevrouw. Ik doe niets liever. Als de bode me even kan helpen, ik krijg het lampje hier niet aan. Nou voorzitter, en dan zou ik via u tot de kamer willen zeggen: dank. Dank voor uw geduld. Goed. Waar waren we hier voor bij elkaar? Het ging om dossier…. eens even kijken…. ai, waar heb ik dat ding nou gelaten? Aaaahh! Tot mijn spijt moet ik u excuseren. Het dossier ligt nog op mijn kamer. Kan iemand even…….”

Representativiteit. Mooi man!

Over Anton Kuijntjes

Comments

  1. Tim Boom zegt

    nou een ding zou zeker zijn als er meer ADHDers in de politiek zouden zitten, dan zou het geen 7 weken hebben geduurd in het katshuis. dan zou het mischien wel iets chaotischer zijn geweest, maar het tempo zou een stuk hoger hebben gelegen

Speak Your Mind

*