Typisch weer zo’n AD(H)D-moment!

Kijken of er mensen zijn die dit ook herkennen:

Stel hè, je hebt een deadline voor een verslag van je studie die je morgen af moet hebben. Natúúrlijk heb je geen inspiratie of motivatie gehad om de afgelopen 7 weken te beginnen aan of het bijhouden van dit verslag. Je krijgt je inspiratie en motivatie namelijk meestal pas wanneer die deadline nog een week van jou verwijdert is. Waarom? Nou, dat is dus typisch zo’n AD(H)D-moment omdat het plannen moeilijk gaat, je concentratie het niet volhoud en omdat je meestal tegen jezelf zegt ‘o ja, daar ga ik morgen/volgende week wel aan beginnen’.

Nu komt nog het leuke, want dit ‘deadline-werken’ zorgt natuurlijk ook voor de nodige stress, al helemaal als je pas de laatste DRIE dagen inspiratie krijgt voor dit verslag of dat je nu pas de leerstof snapt die je in je verslag moet gaan gebruiken. Jammer genoeg verlaagd (te veel) stress je immuunsysteem, wat in sommige gevallen betekent dat je bijna standaard ziek wordt vlak voor of vlak na de deadline. Maar wanneer jij (extra) stress ondervindt, heb je ook meer de neiging om ontspannende activiteiten te doen of juist alle activiteiten te doen behalve aan dat belangrijke verslag te werken. Het zogenaamde ‘Soggen’ (SOG= Studie Ontwijkend Gedrag).

Combineer dit Soggen met het feit dat je in deze periodes (waar jij jouw concentratie en iets snellere informatieverwerking extra hard nodig heb) je medicatie (methylfenidaat of dergelijke) gebruik en Voila! Je komt in een van je pauzes op de avond vóór je deadline op deze site voor mensen met AD(H)D (of die herkenning zoeken/vinden in de kenmerken hiervan). Je ziet dat de laatst geposte blog van anderen 23 Oktober 2017 was. Je hebt zoooo verschrikkelijk veel zin om een blog hierop te schrijven (lekker impulsief dit), maar tegelijkertijd ben je nog maar 2/3 klaar met je verslag en begin jij je steeds zieker/grieperiger te voelen. Uiteindelijk besluit je om je docent te mailen, want je voelt je nu echt ziek, dat jij de deadline niet kunt halen en graag voor de tweede kans wilt. Je gaat op tijd naar bed en neemt jezelf voor het slapen voor om de volgende dag een blog te schrijven op deze site.

Ja hoor, typisch weer zo’n AD(H)D moment!


Andere recente blogs van Redactie

Letterlijk
Een leven met AD(H)D
ADHD, wat moet je ermee – Een doodnormale simpele ochtend.
…en dan heb je ADHD
Egoïstisch uit mezelf of door mijn ADHD?

Terug naar de blog van Redactie
Over Redactie ADHDITION Magazine

Speak Your Mind

*