Plannen, projecten en ambities.

Can´t Choose Op het moment ben ik bezig met drie projecten. Niet alle drie even ambitieus, maar het zijn projecten waar ik al een tijd mee in mijn hoofd loop. Ze zijn slim doordacht, overhaaste beslissingen neem ik niet. Ze zeggen wel dat mensen met ADHD impulsief zijn, nou iemand met ADD blijkbaar niet, want ik neem de tijd. Ik wil niet halverwege tegen een beer lopen die ineens vanuit de bosjes op mijn pad springt, mijn talent ligt niet in de berenjacht.

Het eerste project is iets waar ik al sinds mijn vijftiende mee rond loop, alleen wist ik al die jaren nooit hoe ik het moest toepassen. Het project moest eenmaal af niet in de vergetelheid der dingen geraken. Het moet knallen en shinen. Sinds een tijdje weet ik dus hoe en waar ik dit project wil toepassen. Het is een ambitieus plan, een plan dat mij verder moet helpen in mijn leven. Mijn administratieve magere record (CV) wat extra body moet geven. Ik ben ervan overtuigd dat dit mij absoluut zal helpen, ook omdat het traject zelf zeer leerzaam is. Dat neem ik dan lekker mee heh.

Het tweede project is iets persoonlijks. Niet voor de grote wereld, maar iets voor mij. Het is relatief nieuw, hoewel het idee wel eerder in mijn brein was gepasseerd. Dit ga ik doen omdat het een project van liefde en passie is, iets warms waarmee ik andere mensen heel blij kan en gelukkig kan maken en dat is nu eenmaal wat ik het liefste doe. De inhoud is zo ongeveer wel rond, het is nu vooral zaak alles bij elkaar te verzamelen en in elkaar te schuiven. We weten allemaal hoe dat gaat, zonder uitgekiend plan bezig gaan werkt het best.

Het derde en laatste project is het meest ambitieuze project en moet ook serieus geld in het laatje brengen. Ik ben er al een tijdje geleden mee begonnen en veel mensen vinden het een prima idee. Het is relatief simpel, de kosten zijn erg laag, maar de opbrengsten kunnen zeer interessant zijn. Een lange tijd twijfelde ik of ik dit project wel kon gaan uitvoeren, iets met botsende conflicten. Maar ik heb deze beer neergeschoten en gevild. Het pad is vrij, en ik heb de berenvacht gebruikt voor een warme trui. Zo heb ik het probleem, de beer, onderdeel gemaakt van de oplossing. Ik vind het zelf reuze slim.

Drie projecten waar ik met enorm veel plezier mee bezig ben, alle drie raken ze mijn passie. Dat is voor een gevoelsmens zoals ik van groot belang, ik denk met mijn gevoel. Mijn ratio vertrouw ik pas na lange diepe denksessies, analyses en reflecties, een brainstorm, nog een paar reflecties, wie weet een pittige discussie en vervolgens een uitvoerig rapport op basis waarvan ik een beslissing kan nemen. Ja dat brein van mij is een veelpoot.

Oja had ik al vertelt dat nu ik alle projecten helemaal heb uitgedacht het tijd is om te beginnen? Nu nog het juiste moment vinden en dan …. Actie!!! Ach geeft niets, heb geduld, ik voer vast één van deze projecten voor de helft uit en wie weet rond ik er eens af. Super toch!!

Robert


Andere recente blogs van Robert

Stemmingswisselingen
Eerste blog van Robert

Terug naar de blog van Robert
Over Robert

Hallo, ik ben Robert. Ik ben 31 jaar oud en heb ADD waar ik hier met regelmaat een stukje over zal schrijven. Soms misschien een hele persoonlijke ervaring, soms gewoon iets grappigs of iets waar ik me aan stoor. De onderwerpen zullen enorm uiteenlopen en lang niet alles zal specifiek over ADD gaan, want de tijd dat ik dacht dat ADD maakte wie ik was is voorbij. Tegenwoordig heb ik gewoon ADD en ben ik er gelukkig weinig meer mee bezig, hoewel ik voor deze column een uitzondering zal maken.

Comments

 1. Man, man, kan het wat minder spannend?
  Oh, en to zu point, ook wel lekker! Ik bedoel het goed hoor,…!
  Zooveel herkenning!
  Groet Boelie

 2. arthur selderbeek zegt

  helemaal te gek!
  kijk ook op http://www.adhdbehandeling.com

  see you

 3. Hallo Robert,

  Wat een smakelijk vermaak jouw topic(s)! Fantastisch!
  Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van je projecten.
  Afgelopen april (2016) ben ik ADHD (gecombineerde type-C) gediagnosticeerd;
  Heel vreemd maar toen had ik opeens het licht gezien (het moment) waardoor
  ik eindelijk een start hen kunnen maken aan mijn persoonlijk
  project. Zonder reden heb ik mezelf de afgelopen 4 jaar gefilmd maar voor mij is
  het doel nu helder.

  Ik werk zelf als supportwerker met jongeren die een verstandelijke beperking hebben
  dit o.a. met gedragsproblematiek. Wellicht kun je je voorstellen dat dit beeldmateriaal
  voor mij op persoonlijk niveau het meest ultieme is!

  Bedankt voor de blik in je brein.

  Ps. 32Y/F/

Speak Your Mind

*