Ik ga op reis en neem mee… ADHD

djamila atlaouiBloggerdeblog! Nog niet zo lang geleden werden wij als redactie blij verrast door een mooie ingezonden blog geschreven door Djamila Atlaoui. Nog blijer zijn wij te mogen mededelen dat Djamila voor AD(H)DITION Magazine wil bloggen! Hierbij haar nieuwste blog! Mocht je de smaak te pakken hebben en meer willen lezen van Djamila dan kun je haar ook volgen op haar eigen website www.reismeisje.wordpress.com! Veel leesplezier!

 
Ik ga op reis en neem mee…

ADHD. En nee, dit is niet de eerste zin van een slechte rijm. Het gaat over mijn reis door Nieuw-Zeeland. Naast mijn veel te zware backpack, gezonde spanning en gespaarde euro’s nam ik ADHD mee. Samen met haar zou ik 6 weken door Nieuw-Zeeland reizen. Ik heb haar ontmoet op mijn vorige bestemming; Sydney. We kunnen samen lachen, huilen, bekvechten en discussies voeren. Alle ingrediënten voor een goede reis dus.

Met onze auto, omgetoverd tot campervan trokken we rond. Casper Cabana was de naam van ons vervoermiddel. Wat tevens onze slaapkamer, huiskamer en keuken was.
Al snel noemde je mij ‘brein’. Ik was degene die onthield wanneer we voor het laatst gedoucht hadden. Of wanneer we naar de volgende bestemming trokken. Wellicht zegt dit meer over mij als over jou. Ik heb namelijk graag controle. Ik geloof bijna niet dat jij de focus er niet voor hebt. Je bent namelijk heel geordend en wil graag weten waar je aan toe bent. Jij was mijn ‘orde’ en ik jou ‘brein’. Zeg nou zelf, dat is best een goede combi toch?!

Eigenlijk was jij ook mijn ‘lef’. Waar het bij mij soms aan ontbrak. Ook al moest ik jou ervan overtuigen dat er geen wolven in je bil zouden bijten als je midden in de nacht ging wildplassen. Jij was mijn ‘lef’ wanneer we dingen aan mensen moesten vragen. Voordat ik überhaupt nagedacht had of ik die vraag wel aan mensen kon stellen had jij al gevraagd of we gebruik mochten maken van de douche, of had je een lift geregeld. Terwijl ik me sta te irriteren en de kaart op z’n kop heb en al 4 keer hetzelfde rondje heb gelopen. Daar heb jij de weg gevraagd en je bestemming gevonden.
Jij doet, en denkt iets minder. Ik overdenk. Door jou af-en-toe-niet-denkende-brein zijn we verder gekomen dan mijn overdenkende brein.

Ik ging op reis en nam mee…ADHD, iemand met lef, orde, humor en nog zoveel meer dan alleen de vier letters.

Djamila

www.reismeisje.wordpress.com


Andere recente blogs van Djamila

Ik diagnosticeer mezelf met..
Beste ADHD

Terug naar de blog van Djamila
Over Djamila Atlaoui

Hallo,
Ik ben Djamila, 24 zomertjes jong. Momenteel reis ik de wereld rond. Ik heb geen ADHD of ADD. Je zou kunnen zeggen dat ik internaliserende ADHD heb. En om al die gedachten een plekje te geven heb ik alleen pen en papier nodig. Ik hoop dat ik jullie kan vermaken met mijn woorden.

Speak Your Mind

*