Beste ADHD

ADHD

Brenda en Djamila

Dit mooie blogje kregen wij doorgespeeld van Brenda Oosenbrug een vriendin van de schrijfster ervan Djamila Atloui. We vinden het zo mooi en herkenbaar geschreven dat we het met jullie moeten delen! Dus hierbij! Op www.reismeisje.wordpress.com kun je meer verhalen van Djamila lezen. Zeker een aanrader!

Beste ADHD,

Soms zien mensen jou als ‘alle dagen heel druk’. Er zijn ook mensen die denken dat jij, ik ben. Dat de ADHD mijn identiteit is. Ik ben toch ook gewoon een mens. Bij mijn geboorte heb ik een naam gekregen en dat was niet A.D.H.D. Sterker nog, jij komt helemaal niet in mijn geboorteregister of paspoort voor. Natuurlijk hoor je wel bij mij. We moeten met elkaar samen leven. En kunnen dus ook goed met elkaar overweg. Meestal dan.

Er zijn dagen dat ik graag van je af wil. Of eigenlijk moet ik zeggen. Dat andere mensen graag van je af willen. Want eerlijk is eerlijk. Je kan me af en toe een beetje in de weg zitten. Ritalin is je vijand. Dat was ook mijn vijand, dus ben ik er mee gestopt. Een weloverwogen beslissing? Of een impulsieve actie van jou? Dat doet er niet toe.
Terug naar het gedeelte waarbij jij andere mensen in de weg zit. Ze kunnen mij daarom soms zien als ‘anders’ omdat ik jou erbij heb gekregen. Ik heb je nergens in de winkel zien liggen, vroeger nooit voor Sinterklaas gevraagd of gespaard met zegeltjes van de AH. Je bent gewoon aankomen waaien, nog voor mijn geboorte.
Door jou heb ik soms de hele dag zin om te fluiten en te zingen. Door jou zeg ik soms eerst dingen voordat ik ga nadenken. Door jou ben ik heel enthousiast en praat ik wat meer dan de gemiddelde mens. Klopt dat eigenlijk wel? Want hoeveel praat een gemiddeld mens? Als die 300 woorden per 2 minuten kunnen praten, kan ik dan 500 woorden per 2 minuten praten? Oh ik dwaal af. Sorry, ik raakte even afgeleid. Want ook dat ben jij. In ADHD komt geen C voor die staat voor ‘concentratie’.
Kortom, er zijn mensen die jou niet kunnen accepteren. En dat, dat gedeelte daar kan ik nog niet zo goed mee overweg.

Ik hoop dat iedereen dit leest die niet zo goed weet wat jij bent. Want aan hen wil ik de positieve kanten vertellen. Door jou denk ik namelijk vaak out of the box. Ik zeg alles wat in me op komt en dat brengt soms mooie dingen. Doordat ik eerst zeg en dan denk, heeft mijn omgeving vaak hilarische momenten. Jij bent eigenlijk een stukje van mijn humor. En dat waarderen mensen.
Hoewel ik niet altijd snap dat andere mensen mijn gefluit vervelend vinden, leef ik wel altijd met iedereen mee. Dit kan voor mezelf soms een nadeel zijn. Want ik raak verdrietig als mensen me trieste dingen vertellen. Je kan dus zeggen dat jij non-empathie met zich meebrengt. Maar anderzijds heb je heel veel empathie.
Beste ADHD, je hebt nog zoveel meer voordelen. Deze wil ik dan graag nog met mensen delen. Door jou ben ik (bijna) altijd eerlijk. Iedereen weet wat ze door jou aan mij hebben.

En daarom, daarom ben ik bevriend met jou en zal ik je nooit meer weg doen.

Liefs,
Degene met ADHD zonder C

Ps.; Ik, het reismeisje heeft misschien wel last van internaliserende ADHD.

P.p.s.; Ik heb dit geschreven omdat ik iemand ken met ADHD en omdat ik hoop dat ik op deze manier mensen inzicht kan geven.

www.reismeisje.wordpress.com


Andere recente blogs van Djamila

Ik diagnosticeer mezelf met..
Ik ga op reis en neem mee… ADHD

Terug naar de blog van Djamila
Over Djamila Atlaoui

Hallo,
Ik ben Djamila, 24 zomertjes jong. Momenteel reis ik de wereld rond. Ik heb geen ADHD of ADD. Je zou kunnen zeggen dat ik internaliserende ADHD heb. En om al die gedachten een plekje te geven heb ik alleen pen en papier nodig. Ik hoop dat ik jullie kan vermaken met mijn woorden.

Speak Your Mind

*