#ADHDD

DorieneBloggerdeblog! Een oude bekende is ons blogger-team komen versterken! Haar naam is Doriene van Luttervelt en in het verleden heeft zij al een aantal leuke bijdragen geleverd aan AD(H)DITION Magazine dus we zijn heel blij haar weer te mogen verwelkomen. In haar eerste blog stelt zij zich aan je voor dus lees gauw verder!

Wat ontzettend leuk om weer een bijdrage te doen aan het AD(H)DITION magazine!

Dit keer zal mijn FOCUS (jahaaa, óók iemand mèt ADHD kan absoluut focussen ;-)) vooral zijn op ADHD & Werk, ondernemers met AD(H)D en mijn eigen belevenissen op dat gebied.
Voor diegenen die mij nog niet kennen zal ik eerst eens iets over mijzelf vertellen.
Ik ben Doriene, geboren in Den Haag als èchte watervrouw, 47 jaar jong, zelfstandig ondernemer met een grote passie voor dans. Salsaaaaaaaa, bachata en kizomba. Voor mij, is het erg lekker om in mijn lijf te zijn in plaats van in mijn hoofd.

In 2010 heb ik de officiële diagnose ADHD opgespeld gekregen. Het heeft mijn leven in positieve zin beïnvloed: eindelijk wist ik waar al die onrust in mijn hoofd en lijf en strubbelingen op het gebied van werk vandaan kwamen. Vanaf dat moment is mijn leven echt ontzettend veranderd en sta ik nu, op 19 januari 2015, op een punt in mijn leven waar ik me superlekker bij voel. Het belangrijkste voor mij is Happy zijn! Met mezelf, mijn leven, mijn werk en de mensen om me heen. Als ondernemer is het nog niet zo gemakkelijk om je eigen koers te blijven volgen. Laat staan als je een ondernemer bent mèt AD(H)D. En gezien wil worden. Het begint bij geloven in jezelf en je eigen kwaliteiten.
Ik ben er namelijk van overtuigd dat ieder mens, ongeacht achtergrond, huidskleur, label of diagnose zijn of haar eigen kracht kan vinden.
Het heeft mij ontzettend geholpen om vooral te kijken naar datgene wat er wèl goed gaat. Dus te kijken naar de positieve dingen in plaats van naar de problemen. Die liggen namelijk in het verleden. In het NU staan maakt dat je veel minder bezig bent met die beren op de weg. Of in mijn geval: berin. 😉

Waar ik heel benieuwd naar ben: hoeveel ondernemers mèt ADHD er eigenlijk in Nederland zijn? Is er iemand die dit weet?

Ik denk namelijk dat dit er heel veel zijn. Alleen dat niet iedereen de behoefte voelt dit aan de grote boom te hangen. Herkenbaar! Ik had die behoefte eerst ook niet. Alleen merk wel dat het me juist heel veel heeft gebracht door het wèl te doen, want inmiddels is mijn netwerk aardig gegroeid en heb ik veel inspirerende, bijzondere ondernemers ontmoet en gecoacht.
Eén van mijn opdrachtgevers heeft voor mij een heel mooi filmpje gemaakt over #ADHDD, zoals ik zelf mijn ‘label’ noem. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden:

“Waar word jij Happy van?” http://bit.ly/1zQaMfM

Op 7 maart 2015 ben ik te vinden op ‘ADHDvrouw’ in de Jaarbeurs in Utrecht. En zou het erg leuk vinden om jullie daar te ontmoeten. Uiteraard zijn mannelijke bezoekers en ondernemers met ADHD ook van harte welkom!
Trouwens, ik was aan het neuzen in mijn oude archieven en kwam daar een lijstje tegen van bekende mensen met ADHD.
Om er een paar te noemen: de mannen: Richard Branson, Will Smith, Jim Carrey, Justin Timberlake, Robin Williams, Ty Pennington en Michael Phelps. En niet te vergeten, deze powergirls: Cameron Diaz (waarom verbaast mij dit niet ;-)), Liv Tyler, Salma Hayek, Avril Lavigne, Zooey Deschanel en de Olsen tweeling. Over succesvolle mannen en vrouwen met ADHD gesproken!
Wat mij betreft gaan al die negatieve vooroordelen, labels en etiketten van tafel en kunnen mensen met een bijzonder stel hersenen net zoveel bereiken als ieder ander.

Mijn nieuwe site is www.dvanl.com Alhoewel deze niet specifiek over ADHD gaat.

Heel graag tot een volgende keer!

Do ☺

do-riene@outlook.com


Andere recente blogs van Doriene

#ADHDD – een huis aan en onder water
ADHDvrouw – een vrouwelijke ondernemer mèt
#ADHDD – een ondernemer mèt
ADHD volwassenen en planningen
Een ADHD -er als personal organizer: kan dat?

Terug naar de blog van Doriene
Over Doriene van Luttervelt

Voor diegenen die mij nog niet kennen zal ik eerst eens iets over mijzelf vertellen.
Ik ben Doriene, geboren in Den Haag als èchte watervrouw, 47 jaar jong, zelfstandig ondernemer met een grote passie voor dans. Salsaaaaaaaa, bachata en kizomba. Voor mij, is het erg lekker om in mijn lijf te zijn in plaats van in mijn hoofd.

Speak Your Mind

*