#ADHDD – een ondernemer mèt

unnamed (1)Zoooow, ik was bijna vergeten hoe ziek een mens kan zijn van een pittige griep. Pffff, de Amerikaanse griep zelfs dit keer. Doet me meteen denken aan van die Amerikaanse fuiven van vroeger (ff een brainfart). Waarbij iedereen zelf wat te eten en te drinken meenam. Grappig eigenlijk want het klinkt ook wel weer erg Hollands om het zo te doen. Zelf iets meenemen naar een feestje. Terwijl er in deze tijd ook wel weer wat voor te zeggen is.

Als ondernemer is het ook ontzettend leuk om eens iets te doen zonder dat meteen met een hele grote investering gepaard gaat. Dat noemen ze met een mooi woord een ‘barter’. Een waaaaattt? Ja, een ‘barter’. Oftewel, jij doet iets voor mij en ik doe iets voor jou. En voor mij gaat het er nog niet eens om dat een dienst of product mij niet zo veel kost, de relatie met die persoon waarmee je iets gezamenlijks deelt is al zo bijzonder. Een soort snuffelstage zonder stagevergoeding. 😉

Maar goed, ik dwaal een beetje af van waar ik deze blog mee begon. De griep.
Ik lag dus ongeveer twee weken geleden een paar dagen snotterend, niezend en vet beroerd thuis op de bank. En het is maar goed dat ik er even aan toe heb gegeven. Mijn lijf had het blijkbaar ook nodig om even offline te gaan. Even helemaal niets te ‘moeten’.
Beh, wat is ‘moeten’ een vervelend woord…. Zet daar maar liever ‘hoeven’ voor in de plaats.

Als ondernemer mèt is en blijft het voor mij ontzettend belangrijk om die balans goed te blijven bewaken. De balans tussen té veel en té weinig (werk in dit geval).
Los van het feit dat ik geen AO verzekering heb, wil ik ook niet meer dan 4 hele dagen in mijn bedrijf bezig zijn. Simpelweg omdat ik ook graag nog wil leven naast mijn ondernemerschap. Dat betekent niet dat ik geen ambities heb, alleen die omvatten niet “heel veel werken en geld verdienen.” Zoals ik al schreef: ik wil Happy zijn!
En dat gevoel wordt steeds sterker…. Tijdens mijn coachingssessies is het zo ongelooflijk fijn om zonder woorden iemand te kunnen begrijpen. Heel goed te snappen wat er bedoeld wordt als iemand zegt: “dat blijft dan in mijn hoofd hangen en gaat er maar niet uit”. Herkenning en vooral erkenning!
Blij te worden van het feit dat ik de ander door wat ik doe en de ervaring die ik heb verder kan helpen bij zijn of haar zoektocht naar een Happy leven als ondernemer mèt ADHD.

Ondertussen zit deze ondernemende dame zelf ook niet stil (Voor zover dat al lukt… LOL). Mij lukt het inmiddels gelukkig heel goed..
Ik ben druk bezig met mijn nieuwe huisstijl voor de site ADHDD, voor ondernemers mèt dat D-tje extra. Binnenkort vertel ik jullie daar meer over. Zo’n nieuwe huisstijl vraagt wel wat knarswerk van mijn creatieve brein. En ik merk dat dit nog niet zo gemakkelijk is. Want hoe beeld je uit wat ik doe? Zonder warrig of onprofessioneel te worden? Tips zijn van harte welkom! Ik weet dat er genoeg creatievelingen onder jullie zijn. Dus kom maar op!

Ik ga weer even verder met mijn To Do lijstje. Ben al halverwege… ;-))

Tot snel!
Do ☺

happy@adhdd.nl

Doriene van Luttervelt


Andere recente blogs van Doriene

#ADHDD – een huis aan en onder water
ADHDvrouw – een vrouwelijke ondernemer mèt
#ADHDD
ADHD volwassenen en planningen
Een ADHD -er als personal organizer: kan dat?

Terug naar de blog van Doriene
Over Doriene van Luttervelt

Voor diegenen die mij nog niet kennen zal ik eerst eens iets over mijzelf vertellen.
Ik ben Doriene, geboren in Den Haag als èchte watervrouw, 47 jaar jong, zelfstandig ondernemer met een grote passie voor dans. Salsaaaaaaaa, bachata en kizomba. Voor mij, is het erg lekker om in mijn lijf te zijn in plaats van in mijn hoofd.

Speak Your Mind

*